Коментари от читателите

Най-сетне наградата „Димитър Димов“ намери своя истински носител и това си ти!

Никола Инджов

„Спартак, гладиаторът“- майсторски написан, исторически ценен роман, който всеки българин би трябвало да си набави за библиотеката, а останалите да го прочетат!

Янка Кадиева

Будителко, продължавай да ни поднасяш исторически романи, събуждай заспалите български съвести! С историческия ти роман "Боян Мага - синът на Симеон", запълних много празноти в знанията си...

Донка Ботева

Книги, които трябва да се екранизират, не само защото съхраняват паметта за славната ни история, за славните българи, а защото се базират на документи, защото езикът и стилът са в унисон с времето.

Нора Василева

От месец-два чета Вашите книги и се чудя как е възможно в 21 век един творец да бъде толкова добър в историческия роман, в криминалния роман, да въздейства толкова силно с поезията си, да бъде чудесен детски писател, а и да събере толкова мъдрости на времето. Казах си – това е моят писател!!!

Траяна Недкова

Смятам, че историческите й романи заслужават да влязат и се изучават в учебниците по История! С нетърпение чакам да излезе и новият й роман за Климент Охридски!

Христина Иванова Рашковска

За мен е чест, че познавам, макар и частично талантливото й творчество, че притежавам 27 от издадените й романи и стихосбирки, и че е определена от литературната критика като жив класик на нашето съвремие.

Мариана Димитова

Твоето творчество трябва да се изучава в училище, но не в часовете по литература, а по Родолюбие!

Симеонка Николова

На пръсти се броите вие, истинските родолюбиви поети! Щастлива съм, че познавам, макар и виртуално, поне двама от тях – Ивайло Балабанов/земляк/ и Павлина Павлова! Бъди, мило момиче! Ще пребъдеш и в българската литература!

Румяна Велчева

БРАВО!!! Успех и прегръдка!!!!!!

Ivailo Balabanov

Vie ste edin goliam avtor i prekrasen Poet!

Athanase Vnthev DE Thracy

Една от великите наши поетеси ! За всички времена ! Творбите й те карат да настръхваш!

Проф Д-р Георги Чернев

Винаги стоите зад правдата.

Vasil Velidolski

Изчела съм ги: „Петър Дънов, Спасителят", „Боян Мага – синът на Симеон", „Орфей – божественият“. В момента чета „Комитата от Дряновския манастир ". Прекланям се пред огромния труд, който си извършила, за да събереш толкова исторически данни и да напишеш тези прекрасни романи! Възхитена съм от смелостта ти, защото едно е да го знаеш, друго е да го споделяш с близки и приятели, но съвсем различно е да го напишеш, за да го четат всички. Речта ти просто се лее! Възхитена съм от теб като писател, поет и Човек! Благодаря за прекрасните исторически романи! Всичко, което съм чела: и стихове, и проза е уникално!

Стефка Христова

Мила Павлина, ти си една перфектна литературна хала! Твори, твори, твори... целия свят можеш да пресътвориш! Обичам да се докосвам до словото ти. То дава светла енергия.

Zoia Zaharieva

Браво, мила Павлина! Всичко, което публикуваш, чета с възхищение и се радвам, че България има такава достойна дъщеря!! Ти си изключителна писателка и жена!!!

Maja Panajotova

Впечатлява както с обема на специализираната информация, така и с обрисуването на образите и динамичното развитие на действието, което връхлита читателя. Чете се с трескав интерес. Благодаря за естетическото удоволствие, което изпитах, докосвайки се до Вашия всеобхватен талант!

Lilia Linkova

Великолепни са романите ти, които открехват вратата към миналото, за да станем свидетели на исторически събития и феноменални личности; докосната си от Бог, скъпа Поли! Благодаря за споделянето на това безценно богатство, което сътворяваш за поколенията на България!

Мария Камберова

Чете се с лекота и на един дъх! Поздравления, Поли! Твоите книги са завладяващи! Ти си дар божи за нашето време, наш съвременен будител и една от перлите на писателската гилдия!

Danielka Georgieva

Какъв всеобхватен талант притежаваш, мила Поли!!! Харесва ми интригата и разностранната фактология, която излиза под перото ти! Изнасяш факти от историята, които са малко познати и не са в учебниците! Ти си истински патриот и родолюбец! Познаване на историята и завладяващо действие! – с една дума – пореден шедьовър, който грабва читателя! Адмирации! Успех и творческо вдъхновение!

Ваня Статева

Поздравления за светлата и чиста душа, която е в основата на вашия талант!

Tamara Krushkova

Не всяко ваше произведение, но и всяка ваша дума е наше народно, българско богатство! Вие сте велик автор – поет, историк и личност! Страхотно въздействие и сила имат думите Ви! Няма подобно творчество с такова убедително представяне!! Респект!

Дари Костадинова

Празник ми е да те чета! Благодаря.

Живка Димитрова

Уникален роман е “Спартак, гладиаторът“! С него успя да ме накараш да чета на историческа тематика! Важното за мен беше, че ти успя с "Лунното куче" да пречупиш младите, за да четат българско крими.

Павлина Григорова

Благодаря, че те има, вълшебнице! Велика си, Поли! Може би най-голямата от това поколение! Стисна ме за гърлото!

Sylvia Bayliss

Дай Боже всекиму правдиво перо като Вашето.

Димитър Шопов

Положен е невероятен, огромен труд в събирането и в проучването на многобройните исторически извори! Искреното родолюбие, художественото въображение и писателският талант са свършили останалото за създаването на тези прекрасни романи. Поклон!

Мария Банчева

Духът Български няма да умре, щом все още има такива Родолюбиви Творци като Вас!

Харалан Недев

Трябва да те изучават в училище! Извор на мъдрост и светлина!

Aleksandrina Alejsandtova

Не Ви познавам лично, но се гордея с Вас. Защото произхождате от поборнически род, имате патриотично възпитание. Поставяте жалони на пътя за идните поколения.

Богдан Богданов

Прекрасен творец! Щастлива съм, че живеем в едно и също време! Вярвам, че всичко, което създавате ще е в основата на един по-красив свят!

Силвия Стефанова